Een hevige stortbui zette gisteren de omgeving van het Werfplein en de Molenstraat in Aalst blank. Het rioleringsstelsel van het pas vernieuwde plein - vorige week nog met veel bombarie geopend - kon het volume water helemaal niet aan. Mensen stapten kniehoog door het water en kelders, het psychiatrisch tehuis, winkelruimtes en de kindermolen liepen onder. "Dit hebben we nooit gezien voor de heraanleg van het plein", vloekten de omwonenden. (…)

Het Laatste Nieuws, 6/7/2012, Johny Philips/Rutger Lievens, p. 18
 


Comments

michel van laethem
07/06/2012 12:22am

allicht een reactie van frustratie, dit onweer van gisteravond heeft overal voor miserie gezorgd, er is gewoon teveel hemelwater op een hele korte tijdspanne gevallen. ik heb in een garage, waar in de buurt helemaal geen werken zijn uitgevoerd, een meter water zien staan....

Reply
Hans
07/06/2012 2:55am

Er zijn beelden genoeg te zien op het net dat het water uit de grond omhoog kwam. Puur rioleringswater spoot omhoog uit elke riolerings put of collectorput.
De Gelijkgrondse voetpaden bieden ook totaal geen buffer meer, voorbijrijdende wagens (en vooral lijnbussen) veroorzaakten dan nog eens een golfslag die tot tegen de gevels bonkte (en dan maar de kelders inspoelde). Mensen aanmanen om rechtsomkeer te maken werd weggelachen (te druk bezig met leuke filmpjes te maken).
Verschillende wagens hebben zich verzopen in de kleine meter water die in het voorste stuk Burchtstraat stond.
Het Werplein zelf ligt ook hoger dan de weg dus langs daar kon ook geen water weg, Dat zocht dan maar alle kelders op.
De Burchtstraat en de directe straten naast het werplein zijn nu dus een vergaarbak voor elke nieuwe stortregen.
Waarvoor dank architecten!

Reply
Filip De Paepe
07/06/2012 11:08am

Allemaal de fout van de werfleider !

ReplyLeave a Reply